Virus og andre aktive agenter

From rtgkomArkiv
Jump to: navigation, search

Vi er fascineret af hvordan automatiske agenter griber ind i kommunikationen. Vi er derfor interesseret i virus og andre agenter som aktivt ændrer brugeroplevelsen, altså det udtryk som vi oplever, fx. på computerskærmen eller mobiltelefonen. Her på denne side ser vi gerne eksempler på aktive agenter og baggrundsinformation om design, teknik og kommunikationsmæssige aspekter. Diskussion og kommentarer fra dig er velkomne.

Sober.p Om mail ormen Sober.p, dens tekniske konstruktion, spredning og hvordan den udnytter social engineering. Analyst's Diary, fra Kaspersky Lab, http://www.viruslist.com/en/weblog?calendar=2005-05. Det virker som denne orm er lidt kløgtig. Det virker interessant at den ligesom holder en pause, altså spreder sig ikke i øjeblikket, og søger opdateringer af sig selv, hvilket de hos Kaspersky Lab tolker som at den lader op til en ny bølge af spredning.

Telefonliste distribueres med virus. Jeg mener at have læst for flere år siden om at et universitet i USA brugte en virus til at sprede navne og telefonnumre på de ansatte og evt. også elever rundt på campusområdet. Er der nogen som ved mere om dette tilfælde af brug af aktive agenter, eller kender til andre lignende?

Signwave Autoshop I England har en gruppe kunstnere og grafiske designere lavet en parodi-klone af Photoshop, hvor brugerfladen ligner meget og hvor man faktisk kan tegne, men resultatet bliver ikke altid det du forventer. Faktisk ofte helt anderledes. Dette program eksemplificerer meget ideen om agenter i interfacet som medforfattere, som aktivt griber ind i kommunikationsprocessen. Meget interessant er hvordan licensbetingelserne er formuleret, ... http://www.signwave.co.uk/go/products/autoshop