Systemudvikling og projektstyring

From rtgkomArkiv
Jump to: navigation, search

Hvad er nu det?[edit]

Jo, se her, dette er bare fine ord for at have styr på sit projekt. ... Systemudvikling handler om hvordan man laver systemer, og her mener man ofte systemer hvor IT og computere bruges. Men systemudvikling som sådan kan bruges om alle systemer. Og hvad er så et system? En hurtig definition kan vaere at et system er et noget som er relativt eller helt adskildt (afsondret) fra dets omgivelser. Vi kan således sige at vi bruger systemudvikling når vi bygger et hus, fordi det er adskilt fra andre huse. Også når vi laver en ubåd, fremstiller en bil, laver et websted eller et computerspil.

Her er Google's hitliste for systemudvikling, hvor f&oring;lgende tre websider i hvert fald giver et beder indblik i hvad systemudvikling daekker over end denne korte artikel nogensinde vil kunne. Teknologiportalen - Viden om softwareudvikling og systemudvikling, Søgeresultat - bibliotek.dk og Blød_systemudvikling. (Intern link til systemudvikling, og måske skal vi flytte hele denne sidste paragraf til artiklen om systemudvikling?)

Hvor hoerer så projektstyring hjemme? Den er egentlig underordnet under systemudvikling. Projektstyring handler om hvordan og hvilke vaerktoejer vi kan bruge til at bevare overbliket over vores projekt, specielt når der er mange mennesker som arbejder sammen. Et vel kendt værktøj er Critical Path Method , CPM. Dette er en metode til at finde de aktiviteter i et projekt, hvor en forsinkelse af færdiggørelse af aktiviteten ville medføre en tilsvarende forsinkelse af færdiggørelse af projektet. (Link til projektstyring)

Links[edit]


Project Management Institute
DSDM Consortium - Enabling Business Agility
Framework for Business Centred Development