Guide: Haaf's Game Engine

From rtgkomArkiv
Jump to: navigation, search

Hvad er hge?[edit]

Haaf's Game Engine (HGE) er en gratis game engine, som du kan benytte hvis du vil lave et computerspil. En game engine er et værktøj som stiller nogle basale ting til rådighed for dig når du udvikler dit spil, som f.eks. understøttelse af grafik, input og lyd.

HGE er en hardware accelereret 2D-engine, som benytter DirectX 8.0 til grafik og input, samt BASS til lyd. HGE virker under Microsoft Windows 98, 2000, NT, ME og XP. Af dens vigtigste funktioner kan nævnes understøttelse af BMP, DDS, DIB, JPG, PNG og TGA-billedformaterne, WAV, MP3, MP2, MP1 og OGG-lydformater, input fra keyboard og mus, timere og diverse andre grafiske funktioner som eksempelvis blending.

Start med HGE[edit]

For at starte med at bruge HGE skal du som minimum have en C++-compiler og en teksteditor. Det kan dog anbefales at du benytter udviklingsmiljø. I HGE's dokumentation kan man finde guides til at sætte HGE op i Microsoft Visual C++ 6.0, Visual Studio .NET, Borland C++ Builder 4 og Dev C++ 5.

Når du har konfigureret dit udviklingsmiljø til HGE, er du klar til at gå i gang med at lave dit spil. Det eneste du skal gøre er at initialisere HGE, hvorefter enginen sørger for at kalde funktionen FrameFunc() hver frame. Du kan så bygge dit spils kode ud fra denne funktion. En guide til hvordan man laver et simpelt program med HGE er i HGE's dokumentation.

Hvad så nu?[edit]

Når du har fået et program til at køre med HGE, er du for alvor klar til at gå i gang med dit spil. Læs nogle af de andre tutorials som kan findes i dokumentationen for at få et større indblik i hvordan du udnytter de forskellige funktioner, og prøv dig frem. Mulighederne med HGE er rimelig åbne, så længe du holder dig til et 2D-spil - du kan lave alt fra simple puslespil til avancerede realtime strategy spil. Du skal dog være opmærksom på, at HGE ikke inkluderer netværksunderstøttelse, så hvis du vil lave multiplayerspil kan det være nødvendigt selv at finde et netværkslibrary.

Links[edit]

HGE's hjemmeside

Battle of Asimar, et turbaseret taktisk rumspil som benytter HGE.