2017InfB36 Ethical Hacking oprettelse af et isoleret netværk Gruppe04

From rtgkomArkiv
Jump to: navigation, search

Hacking af intern netværk[edit]

Vi har igennem et forløb skulle lære at genere packets via nping og samle dem op via wireshark og setup et intern netværk op, det har gjort at vi har fået kendskab i hvordan man sætter en ssh op på en ubuntu computer, og hvordan man hopper på ssh'en fra en anden computer. I dette forløb og i denne forklaring er der blevet gjort brug af styre systemet MAC osx, som er en af de nemmeste systemer at bruge til at logge på ssh fordi den har det indbygget i terminalen, derudo over så er mac også rigtig god til at hacke med fordi at den ikke sætter mange spor på nettet når man hacker.

Opstilling af udstyr og brug af værktøj[edit]

Under dette forløb har vi brugt et setup af 2 computere og et netværk og derefter kan der så sættes flere computere på netværket så man få mere respons på ens sniffing og andet.

Wireshark Wireshark er et sniffing program, man bruger til at opsamle og filtrer packets på et netværk. Det kan bruges til at få mange forskellige informationer såsom passwords, informationer om brugeren og sådan, men da de fleste sider bruger https protocol og packets er kryptret


Nmap Nmap kan bruges til at scanne det locale netværk og finde ud af hvem der er på netværket og så videre, Nmap er en del af GNU projekts.

Setup ssh[edit]

Sådan her installere man ssh på ubuntu computeren, ved at udfører disse commands


sudo apt-get install openssh-server


sudo service ssh status


sudo nano /etc/ssh/sshd_config


sudo service ssh restart


sudo ssh statusNu er ssh installeret, så nu skal vi hoppe på fra vores computer "ifconfig" for at finde ipadressen

For at logge på via mac os efter de over stående command er sket "ssh brugernavn@ipadressen" så er det bare skriv password og du er inde

Commands jeg har brugt[edit]


echo for at lave text


Sudo for at få root


exit for at gå ud


jobs for at se de forskellige jobs


help for hjælp med commandsVi for text editor

---

Og mange mange flere