2017InfB34 XD Megatr0n Destr0ya

From rtgkomArkiv
Jump to: navigation, search

Elever: Mikkel Clausen, Morten Nielsen og Lukas Gjetting

Lærer: Karl Bjarnason

Fag: It B

Klasse: 3.4

Skole: HTX Roskilde


Introduktion[edit]

https://i.imgur.com/yMqZrd0.png

Raspberry pi er en form for mini-computer som er meget billig i forhold til en normal computer. Den kan selvfølgelig ikke helt det samme, men man kan kombinere flere af dem så de bliver lidt hurtigere da de er flere om en opgave. Det er anbefalet at installere Raspbian eller NOOBS, men man kan også installere operativsystemer som Windows eller Ubuntu Linux.

Installation af styresystem[edit]

Vi installerede ubuntu mate på vores raspberry ved at tage SD kortet ud og sætte det ind i vores computer og derefter overføre ubuntu mate. Efter ubuntu mate var overført til SD kortet returnerede vi det til raspberry’en hvor vi så skulle opsætte systemet korrekt. Forskellen på ubuntu mate og det normale ubuntu er at ubuntu mate bruger mate’s skrivebords overflade som standard frem for Unity grahic shell som er standard bruger-grænseflade til ubuntu.

https://i.imgur.com/52SVPdx.png

Packages på Raspberry Pi[edit]

Da Raspberry’en jo bare er en computer, kan vi installere alle de normale pakker på den. Dette inkluderer programmeringssprog (og -miljø), diverse webservere og alle andre pakker.

Python[edit]

Da vi allerede har arbejdet meget med Python, valgte vi at installere dette på Pi’en. Dette gjorde vi ved hjælp kommandoen apt-get. APT står for Advanced Packaging Too. Kommandoen bruges altså til at installere pakker, der er indpakket ved hjælp af APT.

Vi kørte følgende kommando:

https//i.imgur.com/X0fq8oN.png

Vi kan altså se at Python3 allerede er installeret.

Ved hjælp af Python kan vi f.eks. køre nogle af de programmer, vi har lavet i Programmering C. Vi kørte et program, der genererer og printer romertallene fra 1-100. Her er resultatet (udsnit 1-10):

https://i.imgur.com/UueVPDU.png

Kildekoden ligger i bilag.


Udover at lave romertal i Python, prøvede vi os også frem med turtles. Efter at have afprøvet romertallene har vi allerede python 3, men da vi skal bruge turtles skal vi huske at importere turtles til python. Det gør vi ved at have “import turtle” i koden, da det allerede er en del af pi.

https://i.imgur.com/VnqxfL5.png

Kildekoden ligger i bilag.

Webserver[edit]

Vi installerede også en webserver. Her brugte vi NodeJS med Express.

Vi installerede NodeJS på samme måde som Python3. Med Node følger NPM (Node Package Manager). Vi brugte NPM til at installere Express, som er et webserver-modul til NodeJS. Vi brugte kommandoen sudo npm install express.

https://i.imgur.com/hGjGbsr.png

Vi kørte følgende test-kode fra Express’ hjemmeside:

https://i.imgur.com/lrtsSRX.png

Dette starter en webserver på port 3000.

Bilag[edit]

romertal.py[edit]

https://i.imgur.com/fbxX0DI.png

firkantifirkant.py[edit]

https://i.imgur.com/AEwzvVa.png

5firkanter.py[edit]

https://i.imgur.com/uqkxxiR.png