2016KomItC14

From rtgkomArkiv
Jump to: navigation, search

Afprøvning af Confluence, wiki'en fra Atlassian som vi har installeret på den nye webserver på medialab.rts.dk[edit]

Klik på følgende link for at oprette dig som bruger i Confluence: http://www.google.com/url?q=http%3A%2F%2Fmedialab.rtg.dk%2Fsignup.action%3Ftoken%3D91aa09cac319289a&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNE-fe6iKyjim2bpy4QYzJuAz9lvNg Brug dit rigtige navn og en fungerende email.

Bemærk at det er mest sandsynligt at de data som du sætter ind i denne wiki vil forsvinde - dette er en test.

mvh Karl

Aflevering af den afsluttende opgave - Gkb 16:29, 1 May 2017 (CEST)[edit]

Afleveringsdatoen er ændret til fredag d. 5. maj kl. 23:30 pga dårlig tilgængelighed til vores webserver i sidste uge og i weekenden.

Der skal afleveres både på StudieWebbet og på Lectio.

Her kommer links til oplægget, en checkliste, vores systemudviklingsmetode og en skabelon for rapporten:

  • Oplægget: Her er et link til oplægget: 2016KomITC_Afsluttende_opgave. Læs opplægget i gennem inden du gør rapporten færdig!!!
  • Checkliste: Her er et link til en checkliste, Guide:_Checkliste_for_arbejdet_med_den_afsluttende_opgave, som I evt. kan bruge som inspiration i arbejdet med at skrive rapporten. Bemærk listen ikke er ny. Det er ikke sikkert at alle sprøgsmålene passer præcis til jeres pojekt. F.eks. er det ikke aktuelt med en PDF version af rapporten denne gang, fordi rapporten skal afleveres som en web-rapport.
  • Vores systemudviklingsmetode: Her er et link til vores systemudviklingsmetode, MediaLab:_Systemudviklingsmetode, som I kan bruge til at strukturere planlægning, gennemførelse, dokumentation (rapporten) og præsentation til eventuel mundtlig prøve.
  • Skabelon for rapporten: Her er et link til en guide med en skablon for indhold i en rapport for et projekt hvor man har brugt vores systemudviklingsmetode, Guide:Projektbeskrivelse_og_rapport. Der er også en skabelon for en projektbeskrivelse, men det er ikke et krav i dette fag at I skal lave en projektbeskrivelse. Husk at dette bare er et tilbud! Det er ikke noget krav at I bruger vores systemudviklingsmetode eller skabelonen for indhold i rapporten. Gode projekter og gode rapporter kan godt laves anderledes.

Aflevering på StudieWebbet[edit]

Der er oprettet en afleveringsmappe med navnet afsluttende_opgave i jeres html mappe. Rapporten og produktet skal afleveres i denne mappe.

Den enkelt elev har ansvar for at aflevere rapport og produkt på sit eget StudieWeb og kan således præsentere afleveringen på egen måde, men alle gruppemedlemmerne skal selvfølgelig aflevere præcis det samme produkt og den samme rapport. Rapporten skal være en web-rapport og den skal kunne browses med en almindelig webbrowser uden installation af plugins. Hvis produktet er et web-produkt, så skal det også afleveres således at det kan browses. Hvis produktet er lavet med et med et værktøj som organiserer projektet i flere filer og evt. flere mapper, så skal hele projektet pakkes til en ZIP fil inden afleveringen. ZIP filen skal kunne pakkes ud og bruges til at fortsætte udviklingen af produket.

Hvis dele af produktet ikke kan afleveres digitalt, f.eks. udskrevne eksemplar af plakater eller 3D modeller i pap eller plastik, så afleveres disse i MediaLab.

Aflevering på Lectio[edit]

Både rapport og produkt skal for sikkerheds skyld også afleveres med en gruppeaflevering på Lectio. Da rapporten er en web-rapport som altså kan bestå af flere HTML filer og billeder, så skal den pakkes i en ZIP fil inden afleveringen på Lectio. Hvis produktet også består af flere filer og evt. flere mapper, så skal det også pakkes til en ZIP fil inden afleveringen.

Afsluttende opgave - projektarbejdet i gang, Gkb 10:58, 21 March 2017 (CET)[edit]

I dag registrerer vi projektgrupperne. Log ind i wiki'en og udfyld en række i tabellen nedenfor.

Hold: 2016KomItC14 - Afsluttende opgave - registrering af arbejdsgrupper
Udfyld nedenstående skema...
Gruppenr. Gruppemedlemmernes navne Valgt oplæg (e-learning, Databehandling og præsentation eller Fortælling) Links til afleveringsmapperne Problemformulering Titel Undertitel Afsender Budskab Modtager (målgruppe) Kanal (medie) Effekt hos modtageren Tools
0 - Et eksempel! Karl Bjarnason,
Martin Pinholt,
Emil Dichmann,
Crhistian Fuglsang
Automatisering http://www.rtgkom.dk/~gkb/2013_afsluttende_opgave/ Det problem som jeg vil forsøge at løse i mit projekt er at mange gymnasieelever har svært at forstå betydningen af størrelsen og fortegnet på konstanterne a, b og c i en andengradsligning. Stor eller lille, positiv eller negativ Konstanternes betydning i en andengradsligning Forlaget Virtuel Læring AS Du kan godt lære matematik, du kan lære på egen hånd, ... Gymnasieelever i Danmark Program som formidles over WWW. Bedre kundskaber om andengradsligningen og deraf bedre selvtillid og ... Lazarus (open source efterligning af Delphi!)
1 Malthe Kubel Reuber,
Ferhat Akdeniz,
Mikael Zhang
e-learning http://rtgkom.dk/wiki/2016KomITC_Afsluttende_opgave Problemet som vi gerne vil løse er, at mange unge førsteårselever har problemer med ballonprojektet. How to ballon. This is how we ballon. Elever der har gennemført ballonprojektet. Alle kan gennemføre et tilfredstillende projekt. Nye førsteårselever. Website som formidles over WWW. Poster. Bedre forståelsen for fremgangen af den teoretiske del af ballonprojektet. Notepad++, Atom, Scribus, GIMP, Google Docs, Ganttproject, MathJax, (Adobe Illustrator)
2 Gustav Jespersen,
Emil Thomsen
e-learning http://rtgkom.dk/~gustavaj16/
http://rtgkom.dk/~emilat16/
Mange børn har problemer med at stave Ballon stavning Hvordan kan børn stave bedre En elev som har lavet et program som skal kunne lære børn at stave Kunne lære at stave på egen hånd Vores målgruppe er 6 til 10 årige børn Scratch Modtageren skal kunne lære at stave ved at burge vores produkt Scratch
3 Nicolai Christensen e-learning http://www.rtgkom.dk/~nicolaiac16/afsluttende_opg_index.html Det er vigtigt at have et sted at gå hen, hvis man vil have information. Især når det kommer til hvordan man gør noget, for den slags information er der en del mangel på, på internettet, og det kan nødvendigvis heller ikke findes på dansk. Derfor har jeg tænkt mig at lave en hjemmeside hvor man kan finde information om emnet på dansk. Og en mere brugervenlig måde, at beregne dimensionerne på ballonen på. Luftballonshjemmesiden - Hjemmesiden for praktiske informationer on varmluftsballonen Afsluttende opgave i kom/it. En elev, som har foretaget research i emnet, samt lavet en varmluftsballon selv Information om hvordan man fremstiller luftballoner samt information om ballonflyvningens historie. Enhver, der engagerer sig for luftballoner eller kreativt håndværk. Hjemmeside, som formidles over WWW. Mere viden omkring varmluftsballonen, samt viden om hvordan man fremstiller varmluftsballonen Notepad++, html
4 Simon Madsen,
Asger Stampe,
Nathaniel Risum
e-learning https://www.rtgkom.dk/~simoncm16/ https://www.rtgkom.dk/~nathanielfmr16 https://www.rtgkom.dk/~asgerls16 Folk ved ikke, hvordan de skal starte på ballonprojektet, og de kommer ofte til at bruge for meget tid på individuelle beregninger, som ender i forvirring, som de ikke ved hvordan de skal anvende, med ingen kommunikation i samarbejdet.   Ballonprojekt for dummies! Ballonprojekt? Det kender vi godt - vi har også været igennem det. Os 3 (Simon Madsen, Asger Stampe og Nathaniel Risum) Alle kan lave et godt ballonprojekt, selv dummies - hvis blot man kender de rigtige formler, og arbejdsmetoder. Vores målgruppe er HTX-gymnasieelever som skal til at starte på et ballonprojekt, som har tværfaglige fag som Matematik, Fysik, Kemi og Teknologi indblandet i projektet. Website At de skal være veludrustet til ballonprojektet. HTML, CSS, Javascript, Word Online, Notepad++, Brackets, Atom, Ganttproject, FileZilla
5 Cecilie Bergvang,
Emil Ingemann
Databehandling og præsentation http://www.rtgkom.dk/~emilhip16/opgaver/afsluttende_opgave/ Der er mange gymansie elever som har problemer med at udregene deres ballon dimensioner, derfor vil vi lave et databehandlingsprogram som kan hjælpe med at udregne dem. Ballon beregner Udregning af ballon dimensioner Elever som har været igennem ballonforløbet Der er ok at få hjælp til matematik HTX elever som skal lave ballonprojekt WWW html side Udregne ballon dimensioner hurtigere Atom, Github og Javascript i HTML
6 Christian Hansen E-learning http://rtgkom.dk/~christianmh16/afsluttende_opgave.html Når man er i gang med ballon projektet i 1.g, kan man nogen gange ramme et punkt, hvor man bare ikke kan komme videre. Tips og Ideer til ballonprojekt Hvis du er i gang med ballon projektet på 1. år og er lidt i tvivl om hvad du skal gøre kan du få lidt hjælp her. Christian Hansen Hvis du er gået i stå med et projekt er der hjælp at hente på WWW elever på 1.G HTX som gerne vil have lidt hjælp til ballonprojekt. Hjemmeside som formidles over WWW. Modtageren skal få relevant viden om balonprojektet som vedkommende kan bruge til sin egen opgave. Atom
7 Tor Jakobsen,
Anders Nielsen,
Magnus Rasmussen
E-learning http://www.rtgkom.dk/~andersssn16/opgaver.html Der kan være en masse beregninger når man laver ballon projektet, de kan være besværelige at finde formler til. Ballon lommeregner Hvis du har svært ved at regne nogle ballon udregninger ud, eller syntes det for besværligt at finde formler frem, så brug dog vores program Tor, Magnus, Anders Det kan være besværeligt med alle udregningerne til ballon projekt, vores program hjælper. HTX elever der laver ballon projekt Website/Python Hjælper med udregninger Python
8 Sebastian Lilleholt,
Jonas Schmidt,
Sakarias Theibel (Sakki)
Fortælling http://www.rtgkom.dk/~jonasbs16/afsluttende.html Vores problemstilling er at der ikke er særligt mange unge som interesserer sig for at flyve i luftballon, og de fleste ville nok tro at det ville være kedeligt. Vi vil gerne vise at det kan være sjovt flyve i en luftballon. Vores produktet skal kunne undervise og formidle at det kan være farligt at flyve luftballon, da der er mange ting man skal være opmærksom på og kunne undvige. Ballonflyvning Lær at flyv ballon Politiet At man skal passe på luftballoner når man flyver med droner og omvendt. folk med interesse i luftballoner, samt folk der flyver med droner. Igennem et spil Modtageren lærer lidt om hvordan en ballon fungerer og lærer hvordan man ungår forhindringere. Scratch, Soundation.
9 Tim Schwartau e-learning rtgkom.dk/~tims16/ Hvorfor bliver ballonen brugt og hvorfor blev den overhoved opfundet. Ballonens Historie gymnasieelever som har gennemført et forløb på HTX om produktion af Ballonen Forståelse af Balloner Gymnasieelever At få modtageren til at forstå hvad en ballon er HTML og CSS på min hjemmeside
10 Christoffer Engberg,
Jacob Aaquist,
E-learning http://rtgkom.dk/wiki/2016KomITC_Afsluttende_opgave Det problem vi forsøge at løse, er at folk har svært ved at skrive engelsk Ballon lyrics Skriv med på sangen os At lærer folk at skrive engelsk Blive bedre til engelsk Unity, JavaScript,
11 Jennifer Sønderholm Rosenstand/> E-learning http://rtgkom.dk/~jennifersr16/afslut.html Der er alt for mange ung i 7-9 klasse der synes at Fysik er et for kedeligt emne fordi de ikke forstår det. Lærerig fysik Du kan også lære noget i Fysik Undervisnings ministeriet Alle kan lære fysik, også selvom det virker kedeligt. 7-9 klasses elever En hjemmeside. Blive bedre til fysik, og forstå noget. Html (notepad++)
inkscape
FileZilla.
12 Fornavn1 Efternavn1,
Fornavn2 Efternavn2,
Fornavn3 Efternavn3

Aflevering af projektet, Gkb 09:12, 2 February 2017 (CET)[edit]

Projektet skal afleveres fredag den 10. februar.

Se oplægget for det projekt som I har valgt at arbejde med først, Computerspil eller Computerens anatomi. Der er et afsnit om afleveringen af projektet, men her kommer lidt uddybning og ekstra forklaringer om hvordan I skal aflevere.

Projektet skal afleveres individuelt på dit StudieWeb. Både produkt og rapport. Det er selvfølgelig den samme rapport og det samme produkt som alle gruppens medlemer uploader på sit StudieWeb, mem jeres præsentationer af afleveringen må gerne være forskellige.

Der oprettes em mappe med navnet projekt_1_computerspil_eller_computerens_anatomi. Aflever rapport og produkt i denne mappe og lav en kort presentation af afleveringen i en HTML fil i denne mappe. Den fil skal hedde index.html. Pas på ikke at forveksle denne fil med index.html i din html mappe!!! Så linker du til afleveringen i dit menusystem over indhold på dit StudieWeb.

På Lectio skal der kun afleveres en plain text fil i UTF-8 encoding med en URL (altså et hyperlink) til din aflevering på dit StudieWeb. Indholdet i denne fil kan for eksempel være som følger hvis elevens brugernavn i MediaLabs IT system er oleo16.

http://rtgkom.dk/~oleo16/projekt_1_computerspil_eller_computerens_anatomi/

Læg mærke til at URL'en peger kun på mappen, ikke på nogen bestemt fil. Vores webserver, som de fleste andre webservere, er konfigureret til at servere (sende til cliienten, altså f.eks. webbrowseren) filer som hedder index.html hvis de findes i en mappe.

Rapporten skal helst afleveres som en PDF fil, men aflever også gerne i dit tekstbehandlingssystems eget format. F.eks. ODT eller DOCX, eller Latex kode hvis du har f.eks. valgt at lave rapporten med TexMaker eller TeXnicCenter.

2017-01-04, onsdag, i C3101, Gkb 09:08, 4 January 2017 (CET)[edit]

Registrering af arbejdsgrupper og valg af projekt til det første forløb[edit]

Hold: 2016KomItC14 - "Computerspil" eller "Computerens anatomi" - registrering af arbejdsgrupper
Udfyld nedenstående skema...
Gruppenr. Gruppemedlemmernes navne Valgt platform (Web, iOS, Win, ...) Links til afleveringsmapperne på de enkelte gruppemedlemmer Problemformulering Titel Undertitel Afsender Budskab Modtager (målgruppe) Kanal (medie) Effekt hos modtageren Tools
0 Karl Bjarnason Android http://www.rtgkom.dk/~gkb/computerspil/ eller http://www.rtgkom.dk/~gkb/computerens_anatomi/ Det problem som jeg vil forsøge at løse i mit projekt er at mange gymnasieelever har svært at forstå betydningen af størrelsen og fortegnet på konstanterne a, b og c i en andengradsligning. Stor eller lille, positiv eller negativ Konstanternes betydning i en andengradsligning Forlaget Virtuel Læring ApS Du kan godt lære matematik, du kan lære på egen hånd, ... Gymnasieelever i Danmark Android Applikation Bedre kundskaber om andengradsligningen og deraf bedre selvtillid og ... MIT App Inventor, eller Android Studio
1 Cecilie bjergvang, Emil Thomsen, Jennifer Rosenstand vores problem vi har tænkt os at løse er kedsomhed og tidsfordriv. Tetrisa
2 Jonas Schmidt, Sebastian Lilleholt og Sakarias Østergaard
3 Anders Nielsen og Magnus Rasmussen
4 Nathaniel Risum, Emil Ingemann, Christoffer Engberg og Jacob Aaquist
5 Ferhat Akdeniz, Malthe Reuber og Asger Stampe
6 Gustav, Simon, Christian og Mikael
7 Tim, Tor og Nicolai
8
9
10
11
12
13
14
15 Karl Bjarnason OSX asdf Det problem som jeg ... Stor og lille?