2013Brobyg/Intro

From rtgkomArkiv
Jump to: navigation, search

Uge 15[edit]

2014-04-08-2: Tak for denne gang. Godt arbejde! Her et par eksempler på hvad modulet bl. a. resulterede i: <html>

<iframe src="//instagram.com/p/miBQKspC0I/embed/" height="400" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>

</html>

2014-04-08: Kære introelever. Målet med dette modul er, at I får fremstillet en kort webbaseret/interaktiv afrapportering fra jeres to dage her på RTG

For at komme igang med webprogrammering (HTML) skal du følge dette oplæg:Workshop-Brobygning-Webdesign

Uge 14[edit]

Velkommen til MediaLab, som er vores IT-laboratorium.

Idag, tirsdag, skal vi arbejde med HTML og webdesign.

I kan se oplægget her:Workshop-Brobygning-Webdesign

Her er dagens billede fra en arbejdende gruppe:

<html> <img src="http://rtgkom.dk/~mette/brobyg/uge14/billede_20140401.jpg" height="200px" > </html>

Uge 13[edit]

Onsdag Velkommen til. I er kommet på besøg i Medialab og har skal vi bruge nogle timer sammen. Planen idag er at I skal prøve at lave et computerspil, så I kan fornemme, hvad vi arbejder med her.

Vi bruger GameMaker til spiludvikling.


Tirsdag <html>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </html>


Tak for besøget. Alle kan nu HTML. Nedenfor et par eksempler på, hvad det blev til efter det første møde med den elementære webteknologi.


  • 2014-03-25: Velkommen i MediaLab. Vi skal se hvor langt vi kan nå med at fremstille en lille online afrapportering fra jeres ophold her på RTG. Til det skal man kunne lidt webprogrammering.

Det kan nås ved at følge dette oplæg :Workshop-Brobygning-Webdesign

Uge 12[edit]

Velkommen til MediaLab, som er vores IT-laboratorium.

Idag skal vi arbejde med HTML og webdesign.

I kan se oplægget her:Workshop-Brobygning-Webdesign


Torsdag i 3. modul: Der blev gået til den i forskellige tempi og med forskellige udgangspunkter, men alle nåede frem til, hvordan simple -og måske også mere avancerede - websider bliver til. Tak for et sjovt modul og hils derhjemme på jeres skole.

<html> <iframe src="//instagram.com/p/lw-mA_pC7P/embed/" width="306" height="400" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe> </html>


Tirsdag i 1. og 2. modul

Holdet som lavede slim, hoppebolde og batterier hos Bill og Gitte(teknologi/kemi) mandag, kan se deres hjemmesider her:

Uge 11[edit]

Velkommen til MediaLab, som er vores IT-laboratorium.

Idag er det planen, at I skal forsøge at lave et computerspil. Vi har to moduler, så vi bruger første modul på at lære værktøjet at kende og andet modul til jeres egen udvikling.

Vi bruger værktøjet GameMaker.

Uge 10[edit]

Velkommen herned i MediaLab. Vi skal arbejde med webpublikation, hvor I skal lave et lille website, der formidler jeres arbejde og oplevelser i løbet af jeres introdage på RTG. For at gøre det skal man kunne noget kodning. Det træner I ud fra dette oplæg: Workshop-Brobygning-Webdesign

Hos Gorm (fys/mat) har I arbejdet med disse ting:

samt

Tirsdag og torsdag 3. modul De to hold der var forbi Gorm og Bill og endte hos Jens i MediaLab. Her er et udpluk af forsøgene med web og afrapportering fra introforløb:


Tirsdag i 1. og 2. modul

Holdet som lavede slim, hoppebolde og batterier hos Gitte(teknologi/kemi) mandag, kan se deres hjemmesider her:


Torsdag i 1. og 2. modul

Holdet som lavede slim, hoppebolde og batterier hos Gitte(teknologi/kemi) onsdag, kan se deres hjemmesider her:

Uge 9[edit]

Velkommen til Medialab, hvor vi bl.a. har kommunikation/IT. Vi skal øve os I kommunikere vha computeren og i dag kommer det til at foregå ved at lave hjemmesider.

Oplægget som vi arbejder ud fra ligger her: Workshop-Brobygning-Webdesign


onsdag/torsdag[edit]

I har i Fysiklaboratoriet arbejdet og eksperimenteret med energi ligesom I også har været i gang i kemi/proces. Det skal nu præsenteres i webform (for nu kan I jo kode til web).

I finder lidt billedmateriale fra fysik her: http://www.rtgkom.dk/~jan/brobyg/uge9/ Her havde I også kigget på:

Der var idag torsdag godt gang i webudviklingen og det kom der dette ud af:

mandag/tirsdag[edit]

I nåede rigtig langt med at præsentere jeres forsøg. Her kan I se nogle af gruppernes arbejde:


Uge 49[edit]

<html> <a href="http://rtgkom.dk/~jan/billeder/brobyg49/grp1.png"><img src="http://rtgkom.dk/~jan/billeder/brobyg49/grp1.png" height="240px" ></a>   <a href="http://rtgkom.dk/~jan/billeder/brobyg49/grp3.png"><img src="http://rtgkom.dk/~jan/billeder/brobyg49/grp3.png" height="240px"></a>   <a href="http://rtgkom.dk/~jan/billeder/brobyg49/grp4.png"><img src="http://rtgkom.dk/~jan/billeder/brobyg49/grp4.png" height="240px" ></a>
Her et udpluk af produkterne, der blev produceret i løbet af fredagens modul </html>


  • 2013-12-06: I går blev der rodet rundt i "sandkassen" og man fik forhåbentlig tilegnet sig et godt kendskab til de grafiske værktøjer. Nu skal vi se hvor langt vi kan komme med at få dem bragt i anvendelse og få fremstillet noget brugbar grafik.

Godt grafisk design bliver til når det kreative kobles til viden og færdigheder. Viden og færdigheder kan læres (og sådan set også kreativitet) I vil blive præsenteret for et par faglige input: lidt farveteori og lidt om visuel perception.

Et interessant online værktøj til at få styr på sin farvepalet finder man på colorschemedesigner.com

Og hvis man også benytter gestaltlovene, er man godt på vej til at få fat om opgaven. Prøv især at være opmærksomme på loven om nærhed (proximity) og loven om lighed (similarity)

En mere samlet introduktion til grafisk design (der også inkluderer lidt op typografi m.m.) finder du i dette teorihæfte: rtgkom.dk/~jan/kompendium.pdf


  • 2013-12-05: Nu kender I til HTML og webredigering. Der findes dog også andre medier, at kommunikere gennem og vi skal nu eksperimentere med grafisk design til især trykte medier. Først går vi i sandkasse-mode, hvor vi skal afprøve nogle af de IT-værktøjer, man kan benytte til at fremstille grafik af den ene eller den anden slags. Fokus er på 2 open source programmer:
  1. Inkscape, der er et vektorbaseret tegneprogram (minder om Adobe Illustrator)
  2. GIMP, der et pixelbaseret billedredigeringsprogram (minder om Adobe Photoshop)

Begge programmer vil være at finde installeret på vores arbejdsstationer (ellers skynder vi os at få dem hentet og sat op) og det handler om at få dem startet op og finde ud af, hvad man kan med dem. Der bliver en kort introduktion, men ellers er det meningen, at I selv skal undersøge værktøjerne ved at prøve jer frem. Der er masser af hjælp at hente ved at søge på nettet - især på Youtube - og her er blot et par forslag til, hvor man kan kigge:

<html> <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/9Ed5ckWAkIA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/i9up3Je0hyc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> </html>

I slutningen af dagens modul gør vi lidt status over hvad man har nået rundt omkring og ser frem mod morgendagens videre arbejde, hvor I skal høre lidt mere om grafisk design og gøre brug af jeres færdigheder til at formidle arbejdet og resultaterne fra nogle af de andre fag I har prøvet.


  • 2013-12-03: Igår fik I arbejdet med html-koder og lavet jeres første lille hjemmeside. Idag brugte I jeres viden fra igår til at præsentere jeres fysikforsøg. Her kan man se jeres sider med præsentationen:

Uge 44[edit]

  • 2013-11-01: I dag skal I arbejde med at lave jeres eget spil. Vi bruger værktøjet GameMaker. Vi har to moduler, så det første modul får I en lille introduktion til at komme igang og det andet modul får I tid til at komme lidt længere på egen hånd.
  • 2013-10-29: I dag fik man eksperimenteret med webdesign i praksis, hvor fysikøvelserne skulle dokumenteres og publiceres i webform. Nogle af resultaterne kan ses her:
  • 2013-10-28: Velkommen i MediaLab! vi skal i dette modul arbejde med HTML. Vi skal nå at finde ud af, hvordan man får indhold ind i på en webbrowser. Det foregår

ud fra dette oplæg: Workshop-Brobygning-Webdesign